Změny v penzijním připojištění

01.12.2011 13:49

Máte penzijní připojištění u správného penzijního fondu?

Pouze dva měsíce poté co bude uvedena v platnost důchodová reforma již nebude možné přestupovat mezi jednotlivými penzijními fondy, tak jak tomu bylo doposud. A protože svému penzijnímu fondu svěřujete peníze, které Vám mají zajistit důstojné stáří, vyplatí se zvážit, zda-li zůstat u toho stávajícího, či přejít k jinému.

Své současné penzijní připojištění jste si zřejmě vybrali na „doporučení“ svého zaměstnavatele, který vám přislíbil, že vám na něj bude zasílat příspěvky. Nebo také dost možná jste si jej vybrali na „doporučení“ poradce z dané pojišťovny či banky. Možná patříte i mezi ty, pro které byla motivací odměna v podobě batohu, sportovní tašky či něčeho podobného. Doposud jste se možná o to, jestli své peníze svěřujete opravdu kvalitnímu penzijnímu fondu nezajímali. To se teď ale určitě změní. Od února příštího roku již totiž nebudete mít možnost penzijní fond změnit, jakákoliv lehkomyslnost nyní může mít zásadní vliv na Vaši budoucnost.


Pokračování článku je zde: https://jaroslavsredl.penizenavic.cz/clanky/mate-penzijni-pripojisteni-u-spravneho-penzijniho-fondu